جاري تحميل ... المشرق بوست

إعلان الرئيسية

أخبار

إعلان في أعلي التدوينة

أخبارتركيا

أكرم إمام أوغلو في منزل أسطورة السينما التركية Cüneyt Arkın

 

أجرى أكرم إمام أوغلو، رئيس بلدية إسطنبول الكبرى، اليوم الإثنين، زيارة إلى منزل نجم السينما التركية الأسطورة Cüneyt Arkın.

وقال أكرم إمام أوغلو على حسابه في "فيسبوك" بحسب ما تابعت منصة "المشرق بوست": "قمنا مؤخراً بزيارة العائلة الكريمة للعزيزة Cüneyt Arkın وشاركنا تعازينا".

وأضاف "Cüneyt Arkın كان بطلنا جميعًا وسيظل دائمًا في مكان ثمين. فليرقد في سلام".

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Sevgili Cüneyt Arkın’ın değerli ailesini ziyaret edip taziyelerimizi paylaştık. Hepimizin kahramanıydı, hep kıymetli bir yerde olacak Cüneyt Arkın. Mekanı cennet olsun.

Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır olan sanatçı, Hacı Yakup ile Halise Cüreklibatır çiftinin çocuğu olarak, 8 Eylül 1937 tarihinde Eskişehir’in Karaçay köyünde dünyaya geldi.


Türk sinemasının önemli sanatçılarından olan Cüneyt Arkın, sırasıyla Eskişehir Necatibey İlkokulu, Eskişehir Ortaokulu ve Eskişehir Atatürk Lisesini bitirdi. Lise öğreniminin akabinde İstanbul’a gelen sanatçı, 1962‘de İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Askerliğini Eskişehir’de yedek subay olarak yapan Arkın, vatani görevinin ardından bir dönem Adana ve civarında doktorluk yaptı. Bu arada Cüneyt Arkın’ın, üniversitede yıllarında çeşitli dergilerde şiir ve hikaye denemelerinin yayınlandığı biliniyor.


Sinemayla tanışıp Türk milletinin onu tanıması ise Göksel Arsoy‘un başrol oynadığı 1963 yapımı “Şafak Bekçileri” filminin çekimleri sırasında yönetmen Halit Refiğ‘in dikkatini çekmesiyle olmuştur. Aynı yıl Artist dergisinin yarışmasında birinci olan Cüneyt Arkın, Halit Refiğ’in teklifi üzerine 1964’te “Gurbet Kuşları” adlı sinema filmiyle oyunculuğa başladı. Ülkü Erakalın‘ın yönettiği 1964 yapımı “Gözleri Ömre Bedel” filminin finalindeki kavga sahnesi ise sanatçının kariyerinde dönüm noktası oldu.



الوسوم:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

إعلان في أسفل التدوينة

إتصل بنا

نموذج الاتصال

الاسم

بريد إلكتروني *

رسالة *